mevaK_homeb.gif mevaK_emailb.gif
   
Termékek
Textíl folyadékfelszívók
Olaj eltávolításra
Vegyi anyag eltávolításra
Általános használatra
 
Gyik
 

SZORBENS = FELITATÓ ANYAGA 90/2007 sz. ( IV.26) Kormányrendelet a Környezet károsodásának megelőzését szolgálja.
Ön rendelkezik már a szükséges kárelhárító felitatóanyagokkal?

Olaj- és vegyianyag ártalmatlanítás (felitató anyagok)

Tisztelt Felhasználó!A MEVA-HU Kereskedelmi Kft. 2001-től széles választékot kínál szorbensekből (felitató anyagokból) a kifolyt veszélyes folyadékok nagyterületű kárkozásának megakadályozására. A keletkezett szennyeződés a környezetünkre káros hatással van és ezért szükségszerű annak mielőbbi eltávolítása.

A következőkben tájékoztatjuk Önt az egyes termékek felhasználhatóságáról és kiviteléről.


FELITATÓ ANYAGOK / SZORBENSEK:


 • Standard szorbens (felitató anyagok alap változatban)
  Mindenekelőtt alkalmasak a kifolyt folyadékok eltávolítására.

 • Medium szorbens (a felitató anyagok minősége a Standard és a Medium között van)
  A Medium felitató anyagok UV erősítettek, a többféle elvárásnak felelnek meg. Alkalmasak elsősorban a folyadékok tovább terjedésének megakadályozására, mint például:

  • Fóliaréteg, a környezet és a munkaterület megvédésére

  • Csúszásgátló réteg, biztosítja a biztonságot a munkahelyen

  • Perforálás, lehetővé teszi a szorbens jobb kihasználását

  • Megerősített felület, meghosszabbítja a szorbens élettartamátÁLTALÁNOS SZORBENSAz általános szorbens természetes vagy másodlagosan felhasznált anyagból és széles skálájú polipropilénből gyártott, textil jellegű anyag, szürke színben, hydrofil és oleofil változatban.

Ezek a felitató anyagok az olajok, zsírok, emulziók, nem agresszív folyadékok és kőolaj eredetű anyagok felitatására alkalmazhatók. Használatuk elsősorban hozzájárul a munkabiztonság, a tiszta munkaterület megőrzéséhez és a környezetvédelmi törvények igényeinek betartásához.

Az általános szorbensek tipikus felhasználási területei:
A kár megelőzésére és a kifolyt, nem agreszív folyadékok, fűtőanyagok, olajok, emulziók, hűtőanyagok, gyenge savak és lúgok felitatására.


OLAJSZELEKTÍV SZORBENSA olajszelektív felitató szorbensek hidrofób és oleofil tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek meghatározzák a felhasználásukat mindenütt, ahol szükséges az olaj zsír és kőolaj eredetű anyagok vízből való elválasztása vagy megkötése.

Az olajszelektív textil jellegű szorbens fehér színben elérhető nálunk, és nagyon alkalmas a kőolaj eredetű anyagok vízfelszínről való eltávolítására, mindemellet ez a szorbens megmarad a víz felszínén akkor is ha teljesen telített lesz. A víz felszínéről való eltávolítása nagyon egyszerű.

Az olajszelektív felitató szorbensek kínálatában vannak speciális szűrők, amelyek az olaj vízből való megkötésére szolgálnak.

Az olajszelektív szorbens tipikus felhasználási területei:
A kár megelőzésére és a kifolyt kőolaj eredetű folyadékok felitatására, gyárakban, autóműhelyekben, benzinkutaknál, továbbá az olaj vízfelszínről való eltávolítása


VEGYSZERÁLLÓ SZORBENSA vegyszerálló felitató szorbens hidrofil és oleofil tulajdonságú és ellenáll az agreszív vegyszerek hatásának.

Kínálatunkban nagy választékban kaphatók azok a szórható szorbensek, melyek a vegyszerüzemekben a kifolyt veszélyes folyadékok felitatására, és a vegyszerek szállítása közben alkalmazhatók. Az SK 1 szórható szorbens az egyedüli, ami alkalmas a kifolyt 50% Nátrium hydroxid felitatására.

A vegyszerálló textil jellegű szorbens elsősorban alkalmas az agraszív vegyszerek szétfolyásának a megakadályozására például a vegyszer laborokban, vegyszergyárakban, raktárakban stb.

Ezeket a szorbenseket sárga színben szolgáltatjuk, valamint számos módosításban, speciális felületi megmunkálásban kaphatók: legújabban lapok és perforált tekercsek formájában, adagolódobozban, amely lehetővé teszi az egyszerű és gazdaságos, valamint szükség szerinti adagolást.

A vegyszerálló felitató szorbens tipikus felhasználási területei:
Tipikusan agreszív vegyszerekre, savakra és lúgokra használható.
SPILKLEEN OIL SELECTIVE SZORBENS - SK 4


granulátum, olajszelektív – hidrofób - szorbens

Száraz és nedves felületről egyaránt alkalmas az olajszennyezés eltávolítására. Vízfelszínén is használható.

Igen jó felszívóképességű szorbens. Biológiailag teljesen lebontható, de égetéssel is ártalmatlanítható. Szórható felitató anyag. Jól alkalmazható, kárelhárításban, vízgazdálkodás és egyéb terűleten egy bekövetkezett katasztrófa elhárítására vagy továbbterjedés megállítására.

 • Spilkleen Oil Selective
 • PE zsákban adagoló nyilással
 • A csomagolás súlya: cca 5 kg
 • Felitató képessége: 13 liter


KUROL SZORBENS – KO 8A KUROL szorbens zúzott borókafenyő kéregből készült, a kéreg felüileti megmunkálása által csak a kőolajeredetű anyagokat szívja magába, a vizet nem. A felitató képességéhez viszonyítva alacsony ár. Ajánlott a természetben való használatra. A KO 8 szorbens alkalmas az ivóvíz forrásoknál keletkezett szennyeződések eltávolítására. Ilyen esetben a felhasználás után kb. 4 órán belül fontos leszedni a KUROL-t a víz felszínéről.
(Ajánljuk az SL 4 vízen használható gyüjtőlapátot.)

 • Kurol-KO 8
 • Erős PE zsákban adagoló nyilással
 • A csomagolás súlya: cca 8 kg
 • Felitató képessége: 25 literCANSORB SZORBENS - SO 2103
Teljesen organikus szorbens, kiváló minőségű tőzegből készült. Biológiailag teljesen lebontható, de égetéssel is ártalmatlanítható. Hatékonyan alkalmazható a kőolajszármazékú folyékony szennyeződések víz felszíni eltávolítására.

Szilárd felületen lévő olaj szennyeződések eltávolításánál is hatékonyan alkalmazható ez a szorbens. SO 2103 préselt állapotban van csomagolva amely csökkenti a raktározás igényeit.

 • Cansorb-SO-2103
 • PE zsákban
 • A csomagolás súlya: cca 8 kg
 • Felitató képessége: 68 liter
 • Térfogata: 70 literÖL EX 82 SO 2102

Közepesen nehéz fajsúlyú. Poliuretánból készült ömlesztett szorbens. Tulajdonságaiból adódóan felhasználható – esőben is mivel hidrofób- úttesteken, padozatoknál, víz felszínen. Különböző szemcsenagyságú granulátum ezért a mentesítés során nagy hatékonysággal bír. Hidrofób eredetéből adódóan a víz felszínén fent marad.

 • ÖL EX 82 SO 2102
 • Polyuretán ömlesztett szorbens
 • A csomagolás súlya: cca 10 kg
 • Felitató képessége: 36 literSO 1111 - Gyűjtőlapát

Vízfelületre kiszórt szorbens összegyűjtésére alkalmas.
 • Mérete: 25 × 35 cm